ContiReflex® - un implant unic si inovativ

Sfincterul urinar artificial ContiReflex® este utilizat pentru a trata incontinența urinară din cauza deficienței intrinsece a sfincterului în cazuri precum incontinența după intervenția chirurgicală la prostată.

Sfincterul urinar artificial ContiReflex® este de ultima generatie si ofera o metodă unică si inovativa folosind un balon “inteligent” ce poate simti schimbarile intraabdominale de presiune modificand astfel in timp real presiunea execitata pe uretra prin manseta ocluziva. 

 Prin aceasta noua tehnologie, sfincterul artificial nu va mai fi susceptibil la schimbarile de presiune din abdomen astfel se reduc scaparile de urina ce pot aparea atunci cand se execita presiune pe abdomen prin miscari naturale cum ar fi, ridicarea din pat, aplecari sau alte miscari ce pot crea presiune intraabdominala. 

Mai mult, avand in vedere ca balonul inteligent poate prelua separat presiunea intraabdominala va mentine o presiune mai mica la nivelul mansetei ocluzive oferind o eroziune potential mai mica a uretrei pe termen lung in comparatie cu sfincterele clasice.

Sfincterul ContiReflex® vă permite să vă controlați vezica urinară cu o pompă acționată manual pentru a comprima și elibera o manșetă în jurul uretrei. Implantul ContiReflex® este format din:

1. O manșetă gonflabilă plasată în jurul uretrei

2. Un rezervor pentru a stoca lichid și a menține presiunea în sistem și plasat sub abdomen

3. O pompă pentru controlul manșetei plasată în scrot

Scopul AUS este de a reduce scurgerea de urină în timpul activităților precum strănutul, tusea, alergarea sau ridicarea greutăților.

Cea mai mare diversitate de mansete

Dimensiuni diverse ale manșetelor ocluzive pentru o potrivire cat mai precisă la anatomia uretrale a pacientului.

Smart reflex balloon™

Balonul inteligent Reflex™ simte schimbarile de presiune intraabdominala, ajustand in timp real presiunea din manseta. Prin aceasta functie se obtine o presiune constanta la nivelul mansetei.

Acoperire HydroShield™

ContiClassic® încorporează o acoperire hidrofilă pe toate suprafețele externe, inclusiv pe balonul de reglare a presiunii, tubulatura și conectorul, ceea ce poate facilita implantarea dispozitivului.

Conector Y EasyClick™

Conectorii EasyClick™ nu necesită un instrument suplimentar de asamblare. EasyClick™ Y-Connector permite plasarea manșetelor duble.

Conector EasyClick™

Tuburile rezistente la îndoire sunt conectate ușor și manual, fără a fi nevoie de unelte suplimentare de asamblare.

Pompa de control

In momentul actionarii pompei, manseta se dezumfla, permițând urinei sa curga. Din momentul actionarii pompei aceasta deja incepe sa reumfle manseta inchizand-o complet in aproximativ 90 de secunde.

Prin actionarea pompei, manseta ce inconjoara uretra se dezumfla si ajunge in pozitia deschisa, permitand astfel urinei sa curga. Implantul ContiReflex® are un sistem automat de inchidere a mansetei astfel; respectiv din momentul in care se actioneaza pompa pentru a deschide manseta si a incepe urinarea, sistemul incepe deja sa umfle la loc maseta ca urmare in aproximativ 90 de secunde manseta se inchide si uretra este compresata nepermițând trecerea urinei. 

Before image alt After image alt